دوشنبه

Entry for 26 Sep 2011

گلچین اخبار سینما، تئاتر و تلویزیون


1."جدایی نادر از سیمین"، اکران در آمریکا و شانس بالای قرار گرفتن در لیست پنج نامزد نهایی اسکار


هر ساله سایت اواردزدیلی از سایت‌های رسمی نزدیک به آکادمی اسکار، در ستونی اسامی فیلم‌های دارای بیش ترین شانس را در بخش‌های مختلف زیر هم قرار می‌دهد به طوری که در روزهای نزدیک به اعلام رسمی نامزدهای نهایی، نام فیلم‌هایی که بر اساس میزان دریافت جوایز (که با علائم و رنگ‌ها مشخص می‌شوند) نزدیک به نامزدهای نهایی هستند، مشخص شود.



در بخش بهترین فیلم خارجی زبان نیز این گمانه‌زنی وجود دارد و جالب این که امسال، از بین همه فیلم‌هایی که از کشورهای مختلف دنیا نام‌شان به آکادمی اسکار ارائه شده، نام «جدایی نادر از سمین» (A Separation)


به چشم می‌خورد که می‌تواند نشانه ی برخورداری فیلم «اصغر فرهادی» از شانسی بالا جهت قرار گرفتن در فهرست پنج نامزد نهایی این بخش باشد.


سایت اسکرین دیلی نیز امروز با اشاره به معرفی «جدایی نادر از سیمین» به آکادمی اسکار و موفقیت‌های جشنواره‌ای‌اش، نوشته است: این فیلم که در فرانسه با استقبال خوبی روبرو شد، قرار است سی December (نه دی) توسط کمپانی «سونی پیکچرز کلاسیک» در آمریکا به نمایش درآید.
___________________________________________________________________

 2.«گزارش يک جشن» در انتظار نظر وزير ارشاد


درحالی ‌كه در هفته ی دفاع مقدس و در نبود فيلم‌های جديد سينمايی در اين حوزه، شبكه‌های مختلف تلويزيونی فيلم‌های ابراهيم حاتمی‌كيا را برای چندمين بار پياپی پخش مي‌كنند با اين‌وجود وضعيت فيلم آخر ابراهيم حاتمی كيا به نام «گزارش يك جشن» هم چنان بلاتكليف است.


محمد پيرهادی در گفتگو با ايلنا با اشاره به وعده‌هايی كه مسئولان برای رفع موانع نمايش اين فيلم و صدور پروانه ی نمايش آن داده‌اند، گفت: پيش از اين وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي وعده داده بود كه مشكلات نمايش اين فيلم رفع مي‌شود و جواد شمقدری معاون سينمايی نيز هفته ی قبل اعلام كرد تا هفته ی آينده(هفته ی آغازين مهرماه) مشكل پروانه ی نمايش اين فيلم حل می ‌شود اما هيچ كدام از اين وعده‌ها عملی نشده است.


پيرهادي ادامه داد: بی‌صبرانه منتظر تحقق وعده‌های وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت سينمايی درباره ی اين فيلم هستيم.


علی رضا سجادپور نيز با اشاره به وعده ی شمقدری درباره مشخص شدن سرنوشت اين فيلم گفت: در هفته جاری و به زودی به صورت روشن درباره ی وضعيت فيلم گزارش يك جشن صحبت می‌كنم.
___________________________________________________________________________
 
 
3.محمدرضا فروتن در «جامه‌دران»



محمدرضا فروتن در فيلم سينمايی «جامه‌دران» به كارگردانی حميدرضا قطبی بازی مي‌كند.


به گزارش «بانی فيلم»، اين فيلم به تهيه‌كنندگی جهانگير كوثری مدتی قبل پروانه ی ساخت دريافت كرده و قرار است با تكميل فهرست عوامل و بازيگران آبان ماه كليد بخورد. محمدرضا فروتن كه اين روزها مشغول بای در «بی خداحافظی» به كارگردانب احمد امينی است قرار است در «جامه‌دران» يكب از نقش‌های اصلی را بازی كند.


فيلم نامه ی اين فيلم توسط حميدرضا قطبی و ناهيد طباطبايی براساس يكی از كتاب‌های ناهيد طباطبايی نوشته شده كه در مرحله ی بازنويسی نهايی قرار دارد.


«جامه‌دران» داستان زنی به نام شيرين است كه در مراسم ختم پدرش پی به روابط جديدی در زندگی او مي‌برد و حقايقی را كشف می كند. تمام صحنه‌های اين فيلم در تهران و اطراف آن فيلم برداری خواهد شد. «جامه‌دران» اولين فيلم بلند حميدرضا قطبی است كه به تازگی مجوز ساخت آن صادر شده است.
____________________________________________________________________________ 


۴.احمدی‌مطلق: توجه به فيلم نامه در جشنواره کودک به توليد آثار ارزشمند می ‌انجامد


کارگردان فيلم «مرغ و همسايه» گفت: توجه به بخش فيلم نامه رویـکرد مثبتي در جشنواره است که مي‌تواند در آينده منجر به شکل گيري توليدات خوبي در سينماي کودک شود.


به گزارش روابط عمومي جشنواره فيلم کودک، اين کارگردان درباره تاثير سينماي کودک در امر آموزش افزود: والدين نقش بسيار مهمي در تربيت کودکان دارند و اگر سينماي کودک هم بتواند به توليد آثار جذاب، مفرح و با بار آموزشي مناسب بپردازد، اين سينما کمک کننده والدين در تعليم و تعالي کودکان است.


احمدي مطلق در مورد حمايت جشنواره از فيلم نامه‌هاي منتخب گفت : توجه به بخش فيلمنامه رويکرد مثبتي در جشنواره است که مي‌تواند در آينده منجر به شکل گيري توليدات خوبي در سينماي کودک شود. با اين رويکرد از نگاه کليشه اي در سينماي کودک دور مي‌شويم البته در نگارش و حتي اهداي جوايز به آثار بايد به مساله جذابيت فيلمنامه‌ها براي کودکان و نوجوانان توجه شود. اغلب مخاطبان کودک علاقه دارند در هنگام تماشاي فيلم هيجان داشته باشند و جذابيت داستاني آنها را با فيلم همراه کند.


وي درباره بازگشت جشنواره به شهر اصفهان، گفت: تجربه دوره‌هاي گذشته جشنواره نشان داده که شهر اصفهان ميزبان شايسته‌اي براي برگزاري جشنواره است، اميدوارم اين تجربيات به دوره جديد نيز منتقل شود.
___________________________________________________________________________
 

۵.تمديد مهلت ثبت نام در دوره های آموزشی انجمن سينمای جوانان



ثبت نام از علاقه ‌مندان شركت در آزمون سراسری دوره‌های آموزشی انجمن سينمای جوانان ايران كه از روز جاری آغاز شده تا هفتم مهرماه ادامه دارد.


به گزارش روابط عمومی انجمن سينمای جوانان ايران، اين آزمون روز جمعه 15 مهر ماه به طور هم زمان در تهران و دفاتر اين انجمن در سراسر كشور برگزار مي‌شود.
____________________________________________________________________________
 ۶.عيادت فيلم نامه ‌نويسان از شاپور قريب



جمعي از اعضای كانون فيلم نامه نويسان سينمای ايران به عيادت شاپور قريب رفتند.


به گزارش ايسنا، در اين ديدار كه ظهر روزجمعه اول مهر انجام شد، اعضای كانون به يادآوري خاطرات سال‌های گذشته پرداختند و ياد اين استاد پيشكسوت سينما را گرامی داشتند.


در ادامه شاپور قريب نيز به بازگويی خاطرات فيلم سازی خود و چگونگی نگارش فيلم نامه ب «هفت تيرهای چوبی» پرداخت.


در اين نشست كه با حضور همسر شاپور قريب و در فضايي گرم و صميمي صورت گرفت،‌ جابر قاسمعلي‌،حسين ايري‌، حسن مهدوي فر‌، فرزانه شباني از اعضاي شوراي مركزي كانون و سهيلا جبري يكي از اعضاي كانون حضور داشتند.
_________________________________________________
 ۷.مهتاب كرامتی: فيلم نامه‌های فرهنگی بايد در جريان مستمر توليد باشند



توليد فيلم نامه‌های فرهنگی و سوژه‌های ناب با محتوای فنی اخلاقی و فرهنگی بايد در جريان ساخت فيلم‌هاي فاخر در اولويت سينما باشد.


مهتاب كرامتي، بازيگر سينما و تلويزيون به باشگاه خبرنگاران گفت: نقش كارگردان در ساخت يك اثر سينمايي بسيار مهم و اساسي است؛به همين منظور فيلمساز براي خلق يك فيلم خوب و جذاب نبايد استرس خود را به عوامل فيلم منتقل كند.


وي افزود:همه سوژه‌ها ارزش تبديل به فيلم در صنعت سينما را ندارند، بلكه فيلم نامه‌هايی با محتواي غني فرهنگی و اخلاقي بايد در جريان توليد و عرضه به مخاطبان قرار بگيرد. توليداتي مانند «روز رستاخيز» به كارگرداني احمدرضا درويش با ساختاري فاخر و موفق در انتقال پيام‌هاي مثبت و اخلاقي به مخاطب ارزش ساخت و توزيع ميان جامعه را دارند.


كرامتی اظهار داشت: ‌كندی در توليد فيلم‌های فرهنگی در قالب فاخر آسيب‌های جدی به بدنه ی اين صنعت وارد خواهد كرد.
___________________________________________________


فريبا نادری هم به سريال رضا كريمی پيوست:

۸.«راه طولانی خانه» به «رنگ پول» تغيير نام داد


سريال رضا كريمی تغيير نام داد.

به گزارش «بانی فيلم»، مجموعه ی تلويزيوني «راه طولاني خانه» به كارگرداني رضا كريمي كه تصويربرداري آن از اواسط بهار امسال آغاز شده، همچنان مرحله ضبط تصاوير را سپري مي‌كند. اين روزها تصويربرداري در منطقه جلفا، حوالي سيدخندان ادامه دارد و تا چند روز پيش سكانس‌هاي خياباني ديگري جلوي دوربين بود. پس از اين بخش‌ها نيز دوباره گروه به لوكيشن اصلي مجموعه واقع در يوسف آباد بازمي‌گردند كه منزل شخصيت مرتضي تفرشي با بازي رضا كيانيان است.


تدوين همزمان سريال نيز توسط مهدي جودي در حال انجام است. تاكنون 75 درصد از مجموعه تصويربرداري شده است و طبق پيش‌بيني‌ها اواخر آبان امسال به پايان مي‌رسد.


نام اين مجموعه نيز به «رنگ پول» تغيير پيدا كرده است.


رضا كيانيان، افسانه بايگان، شهرزاد كمال‌زاده، خاطره حاتمي، مهروز ناصر شريف، پرويز پورحسيني، صادق هاتفي، پيام دهكردي، مريم كاوياني، مهرداد ضيايي، اميد روحاني، خسرو اميرصادقي، بيژن بنفشه‌خواه، سعيده عرب، ميثم رازفر، محمود بهروزيان، شيما نيكپور، مهدي بجستاني، ويدا جوان، محمد حيدرقلي، روحان تدريسي و ... دراين مجموعه بازي دارند. فريبا نادري نيز به جمع بازيگران سريال پيوسته است.


اين مجموعه تمي اجتماعي دارد و قصه ی مردي به نام مرتضي تفرشي است كه زياده‌خواهي‌هاي اعضاي خانواده‌اش او را ناگزير براي به دست آوردن پول بيش تر، درگير ماجرايي دردسر ساز مي‌كند.


او براي برآورده ساختن توقعات خانواده‌اش كه بسيار آنان را دوست دارد، جرم قتل فرد ديگري را گردن مي‌گيرد تا در ازاي آن پول دريافت كند تا اينكه ... .


اين سريال در گروه مجموعه‌هاي تلويزيوني شبكه يك توليد مي‌شود و قرار بود ماه رمضان امسال پخش شود كه «سقوط يك فرشته» (بهرام بهراميان) جای گزين آن شد. هنوز زمان قطعي روي آنتن رفتن اين سريال مشخص نيست.
_________________________________________________
 
 
۹.بازيگران «لاست» دوباره هم بازی می ‌شوند



دو ستاره ی سريال «لاست» در پروژه‌ای جديد هم كار می ‌شوند.


به گزارش ايسنا، تري اوكوين، ايفاگر نقش جان لاك و ميشل امرسون، بازيگر نقش بنجامين لاينوس در سريال پربيننده «لاست» (يا «گمشده»)، در سريالي جديد به نام «شغل‌هاي عجيب» دوباره در كنار هم ديده مي‌شوند. سريال «شغل‌هاي عجيب» كه درباره دو فرد بازنشسته است، قرار است از سوي شبكه «ان.بي.سي» روي آنتن برود.اوكوين با بيان اينكه هميشه به دنبال فرصتي مي‌گشته تا دوباره با امرسون همبازي شود، گفت: در واقع دوست داشتم پس از «لاست» در سريالي ديگر بازي كنم. من و ميشل آرامش نداشتيم و مدام به دنبال فيلمنامه‌اي بوديم كه هر دو آن را دوست داشته باشيم و سر آن به توافق برسيم.


وي افزود: من و مايكل رابطه‌مان را پس از «لاست» هم ادامه داديم. ما هنوز راجع به اين سريال با هم حرف مي‌زنيم. دوست دارم حداقل يك تجربه خوب ديگر مانند «لاست» را با هم داشته باشيم.اوكوين اخيرا براي بازي نقشي ثابت در «هاوايي پنج - صفر»، سريال جنايي شبكه «سي.بي.اس» قرارداد امضا كرده است.
___________________________________________________________________________
 

9.اجرای «منو تلخك» در تالار انتظامی



نمايش «منو تلخک» به نويسندگی و کارگردانی نيما دهقانی از 7 مهرماه، به مدت 15 شب با 15 پايان متفاوت در تالار انتظامي خانه هنرمندان اجرا مي‌شود.


اين نمايش، روايتي است از همراهي همواره‌ شاه‌ها و تلخک‌ها و تلخکی که از تلخکی‌کردن خسته شده است و در روز موعود (روز اجراي نمايش)، تصميم بزرگي مي گيرد که ديگر تلخکي نکند.


از کارهاي اخير نمايشي نيما دهقانی مي‌توان به نمايش هاي «دور دو فرمان» به کارگرداني حميد پورآذري، «و گفت امروز بيني و فردا بيني و پسان فردا (حلاج)» به کارگرداني زهره بهروزی نيا هم اشاره کرد. او هم چنين موفق شده است جوايزی مربوط به بهترين کارگرداني و نويسندگي را از جشنواره هاي دانشجويي و عروسکي کسب کند.


نمايش «منو تلخک» از 7 مهرماه به مدت دو هفته، هر روز ساعت 19:15 با بازي عليرضا کيمنش و اميرپوشا لباف زاده اجرا مي شود و پايان هاي هرکدام از اين نمايش ها با ديگری متفاوت خواهد بود.
__________________________________________________

 
10.اجرای عمومی تئاتر خيابانی در گرو حمايت مالی است


رييس دفتر تئاتر خياباني گفت: حوزه پشتيباني مالي بر عهده انجمن هنرهاي نمايشي است. در واقع تحقق برنامه‌ريزي‌ها براي رسيدن به نقطه آرماني اجراي عمومي تئاتر خياباني در سراسر کشور، منوط به حمايت‌هاي مالي است.


مجيد امرايي در گفت‌وگو با فارس، افزود: در طرح ايجاد فضاهاي دائمي تئاتر خياباني در سراسر کشور تا کنون 60 فضاي دائمي در استان‌هاي تهران، البرز، فارس، کهگيلويه و بويراحمد، لرستان، کردستان، يزد، گيلان و گلستان ايجاد شده است.


وي افزود: اجراهاي عمومي در استان فارس از دوم ارديبهشت ماه، کردستان از خردادماه، گيلان از شهريورماه و تهران از اسفندماه سال گذشته آغاز شده است و در استان البرز قرار است که از هفته آينده اجراي عمومي آغاز شود.


رييس دفتر تئاتر خياباني مرکز هنرهاي نمايشي تصريح کرد: پشتيباني و حمايت مالي تئاتر در استان‌ها متفاوت است، حمايت‌ها در تهران از يک ميليون تا سه ميليون براي 10 اجرا است و در ديگر استان براي 10 اجرا 500 هزار تومان از طريق انجمن‌ هنرهاي نمايشي و 500 هزار تومان از طريق مراکز فرهنگي استان‌ها پرداخت مي‌شود. البته اجراي تئاتر خياباني در استان البرز به جهت کلان شهر بودن و نزديکي به شرايط استان تهران از يک ميليون تا دو ميليون تومان براي 10اجراست.


امرايي گفت: اميدوارم با حمايت انجمن هنرهاي نمايشي ايران در فضاهايي که ايجاد شده، بتوانيم نمايش‌هاي خياباني را اجرا کنيم. اگر انجمن پشتيباني مالي درستي را از اجراهاي عمومي نکند، به طور قطعي در ميانه راه خواهيم ماند.


وي با اشاره به اين که حوزه کارشناسي و برنامه‌ريزي در حوزه تئاتر خياباني برعهده دفتر تئاتر خياباني مرکز هنرهاي نمايشي، بيان داشت: حوزه پشتيباني مالي به عهده انجمن هنرهاي نمايشي است که در واقع تحقق برنامه‌ريزي‌ها براي رسيدن به نقطه آرماني اجراي عمومي تئاتر خياباني در سراسر کشور فقط منوط به حمايت‌هاي مالي است، در حوزه کارشناسي از هيچ چيز دريغ نکرده‌ايم.


رييس دفتر تئاتر خياباني مرکز هنرهاي نمايشي خاطرنشان کرد: ما 17 جلسه کارشناسي براي مذاکره با مسؤولان استاني براي ايجاد فضاي دائمي براي اجراي تئاتر‌هاي خياباني برگزار کرديم که 60 فضاي دائمي حاصل آن است اما بدون حمايت‌هاي مالي انجمن‌ هنرهاي نمايشي اجراي هيچ نمايشي مقدور نيست.
_________________________________________________


11.برگزاری جشن سالروز تولد زنده‌ياد رادی



جشن سالروز تولد زنده‌ياد اکبر رادي با حضور استادان شناخته شده تئاتري جمعه 8 مهرماه در خانه هنرمندان ايران برگزار مي‌شود.


هادي مرزبان در اين باره به مهر گفت: در جشن سالروز استاد رادي هنرمندان زيادي نظير هنرمنداني که در کارهاي رادي همکاري داشته يا بازي کرده‌اند حضور خواهند داشت. تعدادي از استادان شناخته شده تئاتر و همچنين استادان دانشگاهي تئاتر هم در اين جشن به سخنراني خواهند پرداخت.


عضو هيئت مديره بنياد اکبر رادي ادامه داد: در اين مراسم از تعدادي از هنرمنداني که در سال‌هاي گذشته در کارهاي زنده‌ياد رادي حضور داشته و در اجراي آنها حضور داشتند تقدير به عمل مي‌آيد.


وي درباره نام گذاري سالن شماره يک تماشاخانه ايرانــشهر به نام زنده‌ياد رادی يادآور شد: ما اين پيشنهاد را از طرف بنياد زنده‌ياد رادی به مجيد سرسنگی مدير تماشاخانه ی ايرانشهر ارائه داده‌ايم. طبق گفته ايشان شورايي براي اين کار تصميم‌گيري مي‌کند. اميدواريم سالن شماره يک تماشاخانه ی ايرانشهر به نام استاد رادي ثبت شود.


جشن سالروز زنده‌ياد اکبر رادی جمعه 8 مهرماه ساعت 18:30 در خانه هنرمندان ايران برگزار مي‌شود.
__________________________________________________

 
12.معرفی داوران بخش بين الملل جشنواره تئاتر كودك و نوجوان


داوران بخش بين‌الملل هجدهمين جشنواره ی بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان از سوي شهرام كرمي دبير جشنواره معرفي شدند.


به ‌گزارش روابط عمومی مركز هنرهای نمايشی، ‌داود كيانيان، عادل بزدوده و فائزه شيخ‌الاسلام ، به عنوان داوران بخش بين‌الملل هجدهمين جشنواره تئاتر كودك و نوجوان همدان انتخاب و معرفي شدند.


اين بخش از جشنواره شامل آثار منتخب اجرا شده در حوزه تئاتر كودك و نوجوان در سال‌هاي 89 و 90 هستند كه امكان رقابت با آثار منتخب خارجي پذيرفته شده در بخش بين‌الملل جشنواره را به‌دست آورده‌اند.


در بخش بين‌الملل جشنواره تئاتر كودك و نوجوان جشنواره، آثار برگزيده داخلي و خارجي به رقابت مي‌پردازند و در نهايت در آيين پاياني جشنواره، جايزه‌هاي ويژه‌اي به برگزيدگان اين بخش از جشنواره اهدا خواهد شد.


هجدهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان آبان‌ماه سال جاري به دبيري شهرام كرمي در همدان برگزار خواهد شد.
__________________________________________________


13.گروه تئاتر «دن کيشوت» به تئاتر شهر می‌آيد


گروه تئاتر دن کيشوت به سرپرستی علی‌اصغر دشتی بعد از 4 سال اثری را در سالن چهارسوی مجموعه ی تئاتر شهر به صحنه می ‌برد.


دشتي درباره جديدترين فعاليت گروه تئاتر دن کيشوت در سال جاري به مهر گفت: قرار است اواخر آذر و دي‌ماه سال جاري کاري جديد را که هنوز نامش مشخص نيست در سالن چهارسوي مجموعه تئاتر شهر اجرا کنيم. گروه تئاتر دن کيشوت بعد از اجراي نمايش پينوکيو در سالن قشقايي 4 سال بود اثري را در اين مجموعه به صحنه نبرده بود.


وي درباره زمان آغاز تمرينات و گروه بازيگري اين اثر يادآور شد: گروه بر طبق سيستم خود تمرينات را آغاز مي‌کند. تعداد بازيگران نمايش نيز متغير است، اما به طور حتم بازيگران از اعضاي گروه تئاتر دن کيشوت و بازيگران مهماني خواهند بود که در آثار قبلي گروه نيز حضور داشتند. هم اکنون هم در حال طي کردن مقدمات اداري و عقد قرارداد نمايش هستيم.


سرپرست گروه تئاتر دن کيشوت درباره اجراي عمومي نمايش گاليور گفت: ما تمرينات اين نمايش را سال قبل شروع کرديم و با ماجراهايي که در بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر براي ما رخ داد گاليور را براي اجراي عمومي به تالار مولوي ارائه داديم، اما تالار مولوي نيز با اجراي نمايش موافقت نکرد و چون اين اثر براي تالار مولوي طراحي شده بود امکان اجرا در سالن‌هاي ديگر را نداشت.
 گروه تئاتر دن کيشوت تابستان 88 در آخرين تجربه کاري خود نمايش ملا نصرالدين را در تالار مولوي به صحنه برد که با استقبال مخاطبان و منتقدان تئاتر مواجه شد.